Панирани пилешки филенца със сос от боровинки
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1,5 ч.л. куркума
- 150 г корнфлейкс
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. галета
- 0,5 ч.ч. бира
- 4 яйца
- 1 кг пилешко филе , нарязано на хапки
- за соса:
- захар за карамелизиране
- 200 г боровинки
Начин на приготвяне
- В купа смесваме яйцата, брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, бирата, солта и черния пипер на вкус.
- В получената смес овалваме нарязаните пилешки филенца и ги пържим в предварително нагрятия тиган, в който сме добавили съвсем малко зехтин.
- Пържим филенцата добре от двете страни.
- Изваждаме панираните филенца от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да отстраним ненужната мазнина.
- Следва сосът. В касеролата карамелизаираме боровинките с малко захар, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес.
- Сервираме филенцата със соса от боровинки.
Плодова салата от круши с банани, ягоди и киви
Почистваме и нарязваме плодовете. Поставяме ги в ку...
Шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook