Печени ребра с мед
Продукти
- 3 с.л. мед
- сол на вкус
- 5 г черен пипер
- 15 г чубрица
- 330 мл. бира
- 120 мл. соев сос
- 1 кг. свински ребра
Начин на приготвяне
- Насоляваме и натриваме добре ребрата с подправките.
- Поставяме ги в купа и добавяме соевият сос. Разбъркваме добре и покриваме с капак. Оставяме така да престой едно денонощие.
- След това изцеждаме ребрата от маринатата и ги поставяме в тавичка. Добавяме бирата.
- Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около час или до пълното омекване на месото.
- След като извадим ребрата от фурната ги поливаме с меда, разбъркваме ги добре и ги сервираме горещи с гарнитура от пържени картофи или салата по избор.
Съвет:
Ребрата може да изпечем и на барбекю.
Лучена салата с риган
Почистваме, измиваме и накъсваме зелената салата. Поставяме я в подходяща купа.Измиваме и нарязваме д...
Салата от рукола с пъпеш
Измиваме и почистваме добре пъпеша от семето. Поставяме го в дълбока чиния.Измиваме и накъсваме рукол...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook