Продукти
-
150
г
чери домати
-
1
пак.
паста
талятеле
-
700
г
бели миди
-
1
шепа
морска сол
-
2
скилидки
чесън
-
2
стръка
магданоз
-
1
ч.л.
горчица
-
40
мл
зехтин
-
50
мл
бяло вино
-
2
люти чушки пеперончино
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата в послена вода, според указанията на опаковката.
- През това време почистваме и нарязваме лука, магданоза и чесъна.
- Запалваме котлона и в дълбок тиган (тип "уок") слагаме зехтина.
- Добавяме лука, чесъна и магданоза.
- След това добавяме и стритите люти чушки.
- Измиваме и нарязваме чери доматите и прибавяме и тях.
- Прибавяме горчицата и мидите. Разбъркваме леко през цялото време.
- Добавяме внимателно виното и отново разбъркваме.
- Накрая добавяме пастата. Разбъркваме добре и снемаме от котлона.
- Сервираме с чаша бяло вино.
Паста кон Вонголе по рецепта на Михаил Заимов от предаването "Гладни момичета".