Паста кон Вонголе
Продукти
- 150 г чери домати
- 1 пак. паста талятеле
- 700 г бели миди
- 1 шепа морска сол
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка магданоз
- 1 ч.л. горчица
- 40 мл зехтин
- 50 мл бяло вино
- 2 люти чушки пеперончино
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата в послена вода, според указанията на опаковката.
- През това време почистваме и нарязваме лука, магданоза и чесъна.
- Запалваме котлона и в дълбок тиган (тип "уок") слагаме зехтина.
- Добавяме лука, чесъна и магданоза.
- След това добавяме и стритите люти чушки.
- Измиваме и нарязваме чери доматите и прибавяме и тях.
- Прибавяме горчицата и мидите. Разбъркваме леко през цялото време.
- Добавяме внимателно виното и отново разбъркваме.
- Накрая добавяме пастата. Разбъркваме добре и снемаме от котлона.
- Сервираме с чаша бяло вино.
Паста кон Вонголе по рецепта на Михаил Заимов от предаването "Гладни момичета".
Кисело зеле
Почистваме външните листа на зелето и го измиваме. Срязваме кочана накръст.Смесваме солта с бензоата ...
Калкан на фурна със сушени домати и каперси
Измиваме и транжираме много добре рибата (отстраняв...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook