Продукти
-
1
пак.
чай
-
1
с.л.
мед
-
100
г
кафява захар
-
180
г
вишни
-
2
ябълки
жълти
-
3
бр.
батат
картофи
-
1
с.л.
териаки сос
-
800
мл
сок от касис
-
1
с.л.
нишесте
-
3
с.л.
соев сос
-
1
патица
Начин на приготвяне
- Мариноваме патицата с териаки соса и няколко капки соев сос, и оставяме да отлежи около два часа в хладилник. По желание може да добавим и малко настъргана кора от портокал.
- Правим пюре от бататите и овкусяваме със сол и пипер на вкус. Преди готовност настъргваме ябълките, или правим пюре от тях, и го смесваме с картофеното. (Може да добавим и малко пюре от фене, ако обичате).
- Правим редукция на чай със сок от касис, прибавяме меда, соевия сос, вишните, кафявата захар и нишестето към края, и оставяме да се редуцира и сгъсти.
- Запичаме патицата, първо откъм кожата, и после от другата страна, така че леко да порозовее преди поднасяне, за да бъде сочна.
- След това аранжираме в чиния.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).