Патешко магре върху пюре от ябълки и батат със сос от чай и вишни
Продукти
- 1 пак. чай
- 1 с.л. мед
- 100 г кафява захар
- 180 г вишни
- 2 ябълки жълти
- 3 бр. батат картофи
- 1 с.л. териаки сос
- 800 мл сок от касис
- 1 с.л. нишесте
- 3 с.л. соев сос
- 1 патица
100 г съдържат:
- 300 калории
- 45 г мазнини
- 16 г протеини
Начин на приготвяне
- Мариноваме патицата с териаки соса и няколко капки соев сос, и оставяме да отлежи около два часа в хладилник. По желание може да добавим и малко настъргана кора от портокал.
- Правим пюре от бататите и овкусяваме със сол и пипер на вкус. Преди готовност настъргваме ябълките, или правим пюре от тях, и го смесваме с картофеното. (Може да добавим и малко пюре от фене, ако обичате).
- Правим редукция на чай със сок от касис, прибавяме меда, соевия сос, вишните, кафявата захар и нишестето към края, и оставяме да се редуцира и сгъсти.
- Запичаме патицата, първо откъм кожата, и после от другата страна, така че леко да порозовее преди поднасяне, за да бъде сочна.
- След това аранжираме в чиния.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Тартар от риба тон с лимон, салца от авокадо, селъри и препечен хляб
Нарязваме рибата на кубчета и я овкусяваме със зехт...
Цитрусова панакота
Накисваме желатина до омекване.Кипваме сметаната, млякото и захарта.Прибавяме сока и корите от плодов...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook