Пай от ананас със сирене бри

Продукти

  • За масленото тесто:
  • 1 жълтък
  • 60 г пудра захар
  • 200 г масло
  • 300 г брашно
  • 2 г сол
  • За плънката:
  • 2 жълтъка
  • 250 г захар
  • 1 кг ананас
  • 300 г сирене бри

Начин на приготвяне

  1. Омесваме тестото като брашното го пресяваме и правим кладенче. Посоляваме със солта и вътре прибавяме маслото нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.
  2. Омесваме много добре, до получаването не еднородна и пухкава смес.
  3. Поставяме в хладилник за 30 минути.
  4. Вече готовото тесто полагаме във форма за пай.
  5. За плънката: разбиваме жълтъците и захарта. Нарязваме на средно големи кубчета ананаса, смесваме ги със захарта и разбитите жълтъци. 
  6. Сместа разпределяме равномерно върху тестото.
  7. От горе гарнираме със сирене бри.
  8. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.