Пай от ананас със сирене бри
Продукти
-
За масленото тесто:
-
1
жълтък
-
60
г
пудра захар
-
200
г
масло
-
300
г
брашно
-
2
г
сол
-
За плънката:
-
2
жълтъка
-
250
г
захар
-
1
кг
ананас
-
300
г
сирене бри
Начин на приготвяне
- Омесваме тестото като брашното го пресяваме и правим кладенче. Посоляваме със солта и вътре прибавяме маслото нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.
- Омесваме много добре, до получаването не еднородна и пухкава смес.
- Поставяме в хладилник за 30 минути.
- Вече готовото тесто полагаме във форма за пай.
- За плънката: разбиваме жълтъците и захарта. Нарязваме на средно големи кубчета ананаса, смесваме ги със захарта и разбитите жълтъци.
- Сместа разпределяме равномерно върху тестото.
- От горе гарнираме със сирене бри.
- Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.