Пай от ананас със сирене бри
Продукти
- За масленото тесто:
- 1 жълтък
- 60 г пудра захар
- 200 г масло
- 300 г брашно
- 2 г сол
- За плънката:
- 2 жълтъка
- 250 г захар
- 1 кг ананас
- 300 г сирене бри
Начин на приготвяне
- Омесваме тестото като брашното го пресяваме и правим кладенче. Посоляваме със солта и вътре прибавяме маслото нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.
- Омесваме много добре, до получаването не еднородна и пухкава смес.
- Поставяме в хладилник за 30 минути.
- Вече готовото тесто полагаме във форма за пай.
- За плънката: разбиваме жълтъците и захарта. Нарязваме на средно големи кубчета ананаса, смесваме ги със захарта и разбитите жълтъци.
- Сместа разпределяме равномерно върху тестото.
- От горе гарнираме със сирене бри.
- Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.
Домашен кекс с тиква
Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и ...
Солен пай
Разтваряме маята във водата (да е топла) заедно със солта и захарта.Пресяваме брашното и правим кладе...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook