Солен пай
Продукти
- За плънката:
- 50 г царевица
- 100 г сирене "пармезан"
- 100 г чери домати
- 100 г тиквички
- 100 г кисели краставички
- 100 г бекон
- 50 г зелени туршиени домати
- 50 г бейби лукчета мариновани
- 30 г сушени домати
- 30 г бяло сирене
- 50 мл зехтин
- 5 г сол
- 5 г бял пипер
- За тестото:
- 10 мл зехтин
- 2 г захар
- 2 г сол
- 7 г мая суха
- 150 мл вода
- 300 г брашно
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята във водата (да е топла) заедно със солта и захарта.
- Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме водата с разтворената мая, захар, сол и зехтин.
- Замесваме гладко тесто и оставяме да втаса, до удвояване на обема си.
- Вече готовото тесто го разточваме и полагаме в тава като краищата да излизат от тавата.
- За плънката: нарязваме чери доматите и сушените домати на половина. Настъргваме пармезана. Краставиците, бекона и тиквичките нарязваме на средно големи кубчета. Смесваме ги с чери доматите, сушените домати, маринованите лукчета, пармезана и царевицата. Овкусяваме със солта, белия пипер и зехтина.
- Вече готовата плънка полагаме в тестото и завиваме краищата на тестото към средата.
- От горе слагаме зелени туршиени домати.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Преди сервиране, гарнираме с настъргано бяло сирене.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook