Домашен кекс с тиква
Продукти
- 1 ч.л. сода
- 1 ванилия
- 1 бакпулвер
- 0,5 ч.ч. тиква , сварена и пюрирана
- 2 ч.ч. брашно или колкото поеме
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 3 яйца
- 1 ч.л. натурално какао
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
- Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
- Прибавяме пюрето от тиква и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
- Разделяме сместа на две части. В едната прибавяме какаото и разбиваме добре.
- Изсипваме сместа, като ги редуваме, в кексова форма и печем на 180-200 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook