Close search

Брускети с макарони и грах

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Брускети с макарони и грах photo-credit Брускети с макарони и грах

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сваряваме макароните в предварително подсолена вода. Нарязваме лука и шунката на ситно.

2. В предварително затоплен тиган слагаме зехтина и сотираме граха за 2 минути, подправяме със сол и пипер.

3. В тиган слагаме масло, слагаме макароните и шунката и ги задушаваме.

4. Измиваме добре магданоза и го нарязваме на ситно. Разбъркваме яйцата, сметаната и магданоза и овкусяваме с индийско орехче.

5. В купа слагаме сметаната яйцата и сместа с макароните, слагаме ги в тава за готвене на пара. Напълваме тавата с 500 мл вода и слагаме да заври, намаляме котлона и слагаме тавата със сместта  на средна степен да се пече за 10-12 минути на 80 градуса.

6. Нарязваме и поднасяме върху брускети.

** Ако не разполагате с тава за готвене на пара, можете да поставите малка тавичка в по-голяма, която да напълните до средата с вода и да покриете с домакинско фолио.

Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност