Печена тиква с мляко

Продукти

  • 1 ванилия
  • 200 г захар
    и 4 с.л. за поръсване на тиквата
  • 5 яйца
  • 1 л. прясно мляко
  • 1 кг. тиква

Начин на приготвяне

  1. Почистваме тиквата от семенната част, обелваме я и я нарязваме на парчета с големината по избор. Поставяме ги в подходяща тава, поръсваме ги с 4 с.л. захар и ги покриваме с лист алуминиево фолио и ги запичаме за 20 минути в умерена фурна (160-180 градуса).
  2. През това време разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме млякото и ванилията. 
  3. Изваждаме тавата от фурната, заливаме тиквата с млечната смес и я връщаме във фурната за още около 45-50 минути или докато млечният крем стегне. 
  4. Преди сервиране я охлаждаме.