Close search

Печена тиква с мляко

3.4
от общо 240 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Печена тиква с мляко photo-credit Вкусна печена тиква с мляко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме тиквата от семенната част, обелваме я и я нарязваме на парчета с големината по избор. Поставяме ги в подходяща тава, поръсваме ги с 4 с.л. захар и ги покриваме с лист алуминиево фолио и ги запичаме за 20 минути в умерена фурна (160-180 градуса).
  2. През това време разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме млякото и ванилията. 
  3. Изваждаме тавата от фурната, заливаме тиквата с млечната смес и я връщаме във фурната за още около 45-50 минути или докато млечният крем стегне. 
  4. Преди сервиране я охлаждаме.
Още от : десерти

9 Коментара

  1. Small
    Ирина

    Страхотна и лесна рецепта :-)
    Благодаря

  2. Small
    Анонимен

    Свалих тиквата,отцедих водата залях с яйца и мляко,но сле като се изпече стана много водно ,защо.

  3. Small
    Анонимен

    Тиквата стана много хубава. Благодаря

  4. Small
    Анонимен

    Първо се сварява тиквата и след това се слага в тавата с другите неща и става много вкусна , направо се топи в устата

  5. Small
    Правих я един път като крем карамел сега пак ще правя страхотна е

  6. Small
    Анонимен

    Тиквата стана твърда,рецептата е скапана.

  7. Small
    Нурджан

    Като се залее с млякото пак с фолио ли се пече?

  8. Small
    Светлана

    Рецептата е страхотна. Запичайки тиквата в фурната я поръсвам с малко канела.

  9. Small
    Петко

    Красота и вкусотия !

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност