Печени макарони със сметана и кашкавал

Продукти

  • 120 г кашкавал
  • 400 мл течна сметана
  • 5 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 20 г масло
  • 250 г макарони

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват. 
  2. Отцеждаме ги и ги оставяме настрани.
  3. Разбиваме с миксер сметаната, яйцата и млякото. Добавяме настъргания кашкавал. Разбъркваме леко. 
  4. Добавяме макароните и разбъркваме. Изсипваме в тавичка и добавяме накъсваното на парченца масло. 
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.