Close search

Печени макарони със сметана и кашкавал

4.2
от общо 131 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печени макарони със сметана и кашкавал photo-credit Ароматни печени макарони със сирене и кашкавал

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват. 
  2. Отцеждаме ги и ги оставяме настрани.
  3. Разбиваме с миксер сметаната, яйцата и млякото. Добавяме настъргания кашкавал. Разбъркваме леко. 
  4. Добавяме макароните и разбъркваме. Изсипваме в тавичка и добавяме накъсваното на парченца масло. 
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.
Още от : паста

2 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Яйцата се разбиват с млякото и сметаната.

  2. Small
    Иван

    А с 5те яйца какво правим ?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност