Печени макарони със сметана и кашкавал
Продукти
- 120 г кашкавал
- 400 мл течна сметана
- 5 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 20 г масло
- 250 г макарони
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват.
- Отцеждаме ги и ги оставяме настрани.
- Разбиваме с миксер сметаната, яйцата и млякото. Добавяме настъргания кашкавал. Разбъркваме леко.
- Добавяме макароните и разбъркваме. Изсипваме в тавичка и добавяме накъсваното на парченца масло.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.
Зелена салата с моркови и чери домати
Почистваме, измиваме и накъсваме зелената салата. П...
2 Коментара
Яйцата се разбиват с млякото и сметаната.
А с 5те яйца какво правим ?