Печена тиква с мляко
Продукти
- 1 ванилия
- 200 г захар и 4 с.л. за поръсване на тиквата
- 5 яйца
- 1 л. прясно мляко
- 1 кг. тиква
Начин на приготвяне
- Почистваме тиквата от семенната част, обелваме я и я нарязваме на парчета с големината по избор. Поставяме ги в подходяща тава, поръсваме ги с 4 с.л. захар и ги покриваме с лист алуминиево фолио и ги запичаме за 20 минути в умерена фурна (160-180 градуса).
- През това време разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме млякото и ванилията.
- Изваждаме тавата от фурната, заливаме тиквата с млечната смес и я връщаме във фурната за още около 45-50 минути или докато млечният крем стегне.
- Преди сервиране я охлаждаме.
Свински шишчета
Нарязваме месото на кубчета, поръсваме с подправките и виното, и оставяме да престой 1 нощ.На другия ...
9 Коментара
Страхотна и лесна рецепта :-)
Благодаря
Свалих тиквата,отцедих водата залях с яйца и мляко,но сле като се изпече стана много водно ,защо.
Тиквата стана много хубава. Благодаря
Първо се сварява тиквата и след това се слага в тавата с другите неща и става много вкусна , направо се топи в устата
Тиквата стана твърда,рецептата е скапана.
Като се залее с млякото пак с фолио ли се пече?
Рецептата е страхотна. Запичайки тиквата в фурната я поръсвам с малко канела.
Красота и вкусотия !