Печени мини кюфтенца с черен и червен пипер

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 5 стръка магданоз
  • 1 ч.л. кимион
    млян
  • 1 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 1 кг. кайма

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен, червен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтенца, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода). 
  4. Нареждаме кюфтенцата в намаслена тава.
  5. При печенето, ги обръщаме без да ги пробождаме.
  6. Поднасяме кюфтенцата топли, с гарнитура от свежа салата по избор.