Продукти
-
1
ч.л.
канела на прах
-
щипка сол
-
2
с.л.
кафява захар
-
1
с.л.
безсолно масло
-
4
ябълки
-
2
чаши
ябълков сайдер
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната до 200 градуса. Изсипваме сайдера в малък тиган и го оставяме да заври. Трябва да продължи да се вари на среден огън, докато течността намалее с малко по-малко от половината.
2. Изрязваме кората от горната част на всяка ябълка (около 1/3 от площта). Използваме специален нож, за да издълбаем семенната част. Поставяме ябълките тавичка.
3. Разбъркваме канелата, маслото и кафявата захар в сайдер сиропа. Изсипваме го в кухините на ябълките, като го оставяме да прелее в тавичката. Печем ябълките за 40 до 50 минути, докато станат приятно меки.
4. Сервираме топли ябълките в десертни купички с допълнително сироп с лъжица върху тях. По желание може да добавите топка ванилов сладолед и цели орехови ядки.