Продукти
-
сол
на вкус
-
2
г
черен пипер
-
5
г
чубрица
-
80
г
масло
-
5
г
червен пипер
-
350
мл.
бира
-
40
мл.
соев сос
-
1
кг.
пилешко месо
-
300
г
ориз
, сварен
Начин на приготвяне
- Почистваме и порцираме/нарязваме пилето.
- Втриваме добре всички подправки и поставяме месото в плик за печене.
- Към него добавяме маслото и бирата. Запечатваме плика и разбъркваме внимателно.
- Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 45-50 минути.
- През това време овкусяваме ориза със сол на вкус и го разстилваме в подходящ съд или чиния.
- Вече готовото месо изсипваме върху ориза и сервираме.