Продукти
-
500
г
пенне
-
магданоз
-
сол
-
черен пипер
-
риган
-
1
скилидкa
чесън
-
3
с.л.
зехтин
-
300
гр
чери домати
-
1
стрък
босилек
-
1
тиквичкa
-
1
патладжан
-
50
гр
кедрови ядки
Начин на приготвяне
1. Нарязваме тиквичката и патладжана по дължина, намазваме със зехтин и посоляваме. Запичаме на оребрен тиган за по 2-3 мин. от всяка страна. Изваждаме ги и ги нарязваме на лентички. Нарязваме чери доматчетата на половинки и ги слагаме на тигана за кратко.
2. Сваряваме пенне в подсолена вода до готовност и прецеждаме. Овкусяваме със зехтин, счукан чесън, босилек и риган. Добавяме грилованите зеленчуци и разбъркваме. Запичаме в сух тиган кедровите ядки до зачервяване и внимаваме да не ги изгорим.
3. Сервираме и поръсваме с настърган пармезан и кедрови ядки и магданоз.