Пенне с гриловани зеленчуци
Ниво: лесно
Порции: 1
Продукти
- 500 г пенне
- магданоз
- сол
- черен пипер
- риган
- 1 скилидкa чесън
- 3 с.л. зехтин
- 300 гр чери домати
- 1 стрък босилек
- 1 тиквичкa
- 1 патладжан
- 50 гр кедрови ядки
Начин на приготвяне
1. Нарязваме тиквичката и патладжана по дължина, намазваме със зехтин и посоляваме. Запичаме на оребрен тиган за по 2-3 мин. от всяка страна. Изваждаме ги и ги нарязваме на лентички. Нарязваме чери доматчетата на половинки и ги слагаме на тигана за кратко.
2. Сваряваме пенне в подсолена вода до готовност и прецеждаме. Овкусяваме със зехтин, счукан чесън, босилек и риган. Добавяме грилованите зеленчуци и разбъркваме. Запичаме в сух тиган кедровите ядки до зачервяване и внимаваме да не ги изгорим.
3. Сервираме и поръсваме с настърган пармезан и кедрови ядки и магданоз.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook