Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
моркова
-
0,5
ч.ч.
олио
"Олинеза"
-
2
ч.ч.
ориз
-
1
петел
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме петела на порции. Слагаме го в тенджера и го заливаме със студена вода. Слагаме го на котлона, като заври, го разбъркваме и посоляваме.
- Оставяме месото да ври, докато се свари леко, но не напълно. Запазваме бульона, в които е врял.
- Изчистваме и измиваме ориза, почистваме и нарязваме на ситно морковите. В тавичка слагаме ориза, добавяме морковите и ги заливаме с олиото. На 1 ч.ч ориз слагаме 4 ч.ч. бульон, в който е врял петелът. Добавяме месото, посоляваме на вкус и печем, докато оризът поеме бульона и месото се зачерви.
- Ястието поднасяме в чиния, с ориза и до него месото.