Пиле по френски
Продукти
-
2
г
мащерка
-
4
с.л.
зехтин
-
2
г
чесън
на прах
-
1
с.л.
соев сос
-
2
с.л.
горчица
-
1
глава
лук
-
10
моркова
-
1
пиле
-
1
ч.ч.
вино бяло
-
1
с.л.
масло
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Маринатата се приготвя, като се смесят горчицата, соевият сос, чесънът на прах, зехтинът и сухата мащерка. Пилето се намазва с маринатата и се поставя в тавичка.
- Лукът и морковите се нарязват на едро, посоляват се и се нареждат отстрани на пилето.
- Виното се сипва, добавя се маслото и се оставя да се пече 60 минути в предварително загрята фурна на 200 ºС.