Пиле по италиански със зеленчуци

Продукти

  • 2 тиквички
  • 2 домата
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер
    на вкус
  • 500 г пилешки гърди
  • 3 скилидки чесън
  • 2 стръка босилек
  • 280 г фасул
    , сварен

Начин на приготвяне

  1. Малко зехтин се загрява в тенджера и се запържва нарязаният на ситно чесън. Добавят се пилешките гърди и се запържват до златисто. 
  2. Овкусяват се със сол и черен пипер. 
  3. Нарязват се на едри парчета тиквичките и доматите. 
  4. Сваряват се на пара, докато станат готови. Добавя се бобът от консерва към зеленчуците на пара. 
  5. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и върху зеленчуците се поставят пилешките гърди. 
  6. Сервира се с листенца пресен босилек.