Продукти
-
1
щипка
червен пипер
-
сол
на вкус
-
1
ч.л.
оцет
-
2
ч.л.
соев сос
-
1
връзка
аспержи
-
1
с.л.
джинджифил
-
1
кг.
пилешко месо
-
1
с.л.
бульон
пилешки
-
3
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на ситно лука и джинджифила.
- В дълбок тиган загряваме пилешкия бульон и изсипваме лука. Запържваме го при непрекъснато бъркане, за около 2 минути.
- Прибавяме джинджифила и чесъна и продължаваме да бъркаме още 3-4 минути.
- Прибавяме аспержите, соевия сос, оцета и червения пипер. Разбъркваме всичко, покриваме и готвим още 3-4 минути.
- Нарязваме месото на големи парчета, които пълним със зеленчуковата смес и завиваме на руло, завързваме го с конец през средата (който отстраняваме преди сервиране).
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- По желание, около 10 минути преди края на печенето може да поръсим с малко настърган кашкавал.
- Преди сервиране, по желание гарнираме с печени гъби и ориз.