Пиле с аспержи
Продукти
- 1 щипка червен пипер
- сол на вкус
- 1 ч.л. оцет
- 2 ч.л. соев сос
- 1 връзка аспержи
- 1 с.л. джинджифил
- 1 кг. пилешко месо
- 1 с.л. бульон пилешки
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
100 г съдържат:
- 134 калории
- 3 г мазнини
- 20 г протеини
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на ситно лука и джинджифила.
- В дълбок тиган загряваме пилешкия бульон и изсипваме лука. Запържваме го при непрекъснато бъркане, за около 2 минути.
- Прибавяме джинджифила и чесъна и продължаваме да бъркаме още 3-4 минути.
- Прибавяме аспержите, соевия сос, оцета и червения пипер. Разбъркваме всичко, покриваме и готвим още 3-4 минути.
- Нарязваме месото на големи парчета, които пълним със зеленчуковата смес и завиваме на руло, завързваме го с конец през средата (който отстраняваме преди сервиране).
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- По желание, около 10 минути преди края на печенето може да поръсим с малко настърган кашкавал.
- Преди сервиране, по желание гарнираме с печени гъби и ориз.
Шоколадов барк
Разтапяме шоколада на водна баня и го разстиламе в съд (тава или голяма чиния) върху напръскана с оли...
Баклава с фъстъци и локум
Намазняваме тавичка и поставяме в нея 3 точени кори, напръскваме ги разтопено масло. Смесваме фъстъци...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook