Продукти
-
2
стръка
джоджен
пресен
-
2
с.л.
олио
-
1
с.л.
горчица
-
1
к.ч.
кисело мляко
-
4
пилешки филета
-
1
ч.ч.
бяло вино
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
2
с.л.
лимонов сок
-
1
скилидка
чесън
Начин на приготвяне
- Правим "суха" марината, смесвайки горичцата, олиото, нарязания на ситно джоджен, лимоновия сок, пресования чесън, солта, черния пипер и виното в буркан, на който затваряме капака и разбиваме добре сместа.
- Тази смес прибавяме към киселото мляко.
- Начукваме филетата, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
- Намазваме ги от двете страни с получената смес (най-лесно става с помощта на четка).
- Оставяме ги да престоят в хладилник за около час. След това ги печем на скара или барбекю.
- Сервираме върху подложка от задушени зеленчуци по избор (домати, царевица, лук).