Пилешко филе на скара здравословно
Продукти
- 2 стръка джоджен пресен
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. горчица
- 1 к.ч. кисело мляко
- 4 пилешки филета
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън
100 г съдържат:
- 120 калории
- 3 г мазнини
- 20 г протеини
- 4 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Правим "суха" марината, смесвайки горичцата, олиото, нарязания на ситно джоджен, лимоновия сок, пресования чесън, солта, черния пипер и виното в буркан, на който затваряме капака и разбиваме добре сместа.
- Тази смес прибавяме към киселото мляко.
- Начукваме филетата, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
- Намазваме ги от двете страни с получената смес (най-лесно става с помощта на четка).
- Оставяме ги да престоят в хладилник за около час. След това ги печем на скара или барбекю.
- Сервираме върху подложка от задушени зеленчуци по избор (домати, царевица, лук).
Коктейл "Sidecar"
Разбваме съставките в шейкър с малко лед.Сервираме в изстудена коктейлна чаша с резенче лайм....
Свинско бон филе на скара
Смесваме зехтина, горчицата, чесъна, лука, оцета, лимоновата кора и пипера. Намазваме добре филетата ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook