Пица с кетчуп и моцарела

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 стрък чесън
    (бялата част)
  • 60 г кетчуп
  • 1 тесто
    за пица, готово
  • 180 г моцарела
  • 1 домат
  • риган
    на вкус
  • босилек
    , пресен

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към кетчупа и оставяме настрана.
  2. Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  3. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме кетчупа, нарязаната на филийки моцарела и домат, и поръсваме с ригана. 
  4. Печем пицата в предварително загрята фурна, за около 10-15 минути. 
  5. Преди сервиране поръсваме с босилека.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".