Продукти
-
сол
на вкус
-
1
с.л.
кориандър
- пресен, нарязан
-
5
с.л.
зехтин
-
250
г
салам чоризо
, нарязан на шайби
-
500
г
савойско зеле
-
2
скилидки
чесън
, смачкани на едро
-
1,5
литър
бульон
, пилешки
-
1
кг
картофи
, обелени и нарязани на парчета
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме картофите в бульона докато омекнат.
- Отстраняваме жилката на зелевите листа и нарязваме на тънки лентички.
- Пасираме картофите с чесъна, добавяме зелето и салама. Оставяме да поври още 5 минути.
- Преди да сервираме, поръсваме със сол и пипер, и зехтин и кориандър.