Португалска зелена супа

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 1 с.л. кориандър
    - пресен, нарязан
  • 5 с.л. зехтин
  • 250 г салам чоризо
    , нарязан на шайби
  • 500 г савойско зеле
  • 2 скилидки чесън
    , смачкани на едро
  • 1,5 литър бульон
    , пилешки
  • 1 кг картофи
    , обелени и нарязани на парчета
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите в бульона докато омекнат.
  2. Отстраняваме жилката на зелевите листа и нарязваме на тънки лентички.
  3. Пасираме картофите с чесъна, добавяме зелето и салама. Оставяме да поври още 5 минути.
  4. Преди да сервираме, поръсваме със сол и пипер, и зехтин и кориандър.