Португалска зелена супа
Продукти
- сол на вкус
- 1 с.л. кориандър - пресен, нарязан
- 5 с.л. зехтин
- 250 г салам чоризо , нарязан на шайби
- 500 г савойско зеле
- 2 скилидки чесън , смачкани на едро
- 1,5 литър бульон , пилешки
- 1 кг картофи , обелени и нарязани на парчета
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме картофите в бульона докато омекнат.
- Отстраняваме жилката на зелевите листа и нарязваме на тънки лентички.
- Пасираме картофите с чесъна, добавяме зелето и салама. Оставяме да поври още 5 минути.
- Преди да сервираме, поръсваме със сол и пипер, и зехтин и кориандър.
Бял сос за телешко месо
Запържваме една супена лъжица брашно в загрят тиган. Добавяме телешкия бульон и разбъркваме, докато н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook