Продукти
-
2
глави
лук
-
сол
-
черен пипер
-
джоджен
-
70
мл.
олио
-
1
морков
-
2
ч.ч.
ориз
-
200
г
кисела зелка
листа
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио.
- Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
- Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
- Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.
- Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
- Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
- Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
- Сервираме топли.