Постни зелеви сармички
от общо
132 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 6
Ниво: средно
Порции: 6
Сервирай с
Червено вино
Продукти
- 2 глави лук
- сол
- черен пипер
- джоджен
- 70 мл. олио
- 1 морков
- 2 ч.ч. ориз
- 200 г кисела зелка листа
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио.
- Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
- Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
- Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.
- Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
- Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
- Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
- Сервираме топли.
Салата с хляб и домати
Измиваме и нарязваме доматите.Накъсваме хляба на парчета и добавяме доматите, зехтина и сусама. Поръс...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook