Продукти
-
пармезан
-
майоран
-
риган
-
1
с.л.
доматено пюре, концентрат
-
400
гр
белени нарязани домати от консерва
-
1
с.л.
сол
-
2
скилидки
чесън
-
3
с.л.
зехтин
-
1
глава
лук
-
400
гр
телешка кайма
-
500
гр
пресни равиоли (с безмесна плънка по желание)
-
магданоз
Начин на приготвяне
1. Нарязваме лук и чесън на ситно. Задушаваме ги в зехтин, с малко сол, риган и майоран. Добавяме каймата и запържваме добре около 10 мин., докато водата изври. Слагаме пръчка канела.
2. Добавяме доматения сос и 1 с.л. доматено пюре концентрат. Намаляваме котлона и оставяме да поври още 10 мин., докато се сгъсти. Изваждаме канелата.
3. Сваряваме готови пресни равиоли в подсолена вода. Можем да приготвим равиолите и сами, по следната рецепта : Равиоли ала Джейми Оливър
4. След като се сварят ги сервираме и заливаме с доматения сос. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан.