Равиоли с кайма
Продукти
- пармезан
- майоран
- риган
- 1 с.л. доматено пюре, концентрат
- 400 гр белени нарязани домати от консерва
- 1 с.л. сол
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 400 гр телешка кайма
- 500 гр пресни равиоли (с безмесна плънка по желание)
- магданоз
Начин на приготвяне
1. Нарязваме лук и чесън на ситно. Задушаваме ги в зехтин, с малко сол, риган и майоран. Добавяме каймата и запържваме добре около 10 мин., докато водата изври. Слагаме пръчка канела.
2. Добавяме доматения сос и 1 с.л. доматено пюре концентрат. Намаляваме котлона и оставяме да поври още 10 мин., докато се сгъсти. Изваждаме канелата.
3. Сваряваме готови пресни равиоли в подсолена вода. Можем да приготвим равиолите и сами, по следната рецепта : Равиоли ала Джейми Оливър
4. След като се сварят ги сервираме и заливаме с доматения сос. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан.
Домашен чай с джинджифил, мед и канела
1. Кипваме водата и сваляме от котлона. Оставяме ма...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook