Продукти
-
1
с.л.
брашно
от елда
-
1
ч.л.
ленено семе
смляно
-
1
с.л.
тиквени семки
смлени
-
5
с.л.
ръжени семена
смлени
-
300
г
ръжено брашно
-
1
с.л.
сок от грейпфрут
-
1
пак.
мая
за хляб, суха
-
0,5
с.л.
грейпфрут
настъргана кора
-
1
ч.л.
маково семе
-
вода
хладка, колкото поеме
-
120
г
козе сирене
Начин на приготвяне
- Замесваме хляб от ръженото брашно, смлените ръжени семена, смлените тиквени семки, смляното ленено семе, брашното от елда, сокa от грейпфрут, маята, настърганата кора от грейпфрут, маковото семе и хладка вода колкото поеме. Ако тестото стане много твърдо, добавяме и малко бяло брашно.
- Оставяме го да втаса за около 40 минути.
- След това в тавичка с хартия за печене, оформяме хлебчето и го печем в загрята фурна, на 250 градуса, около 30 минути.
- След като поизстине го режем на филийки и слагаме козе сиренце. Запичаме ги до златисто на умерена фурна.