Ръжено хлебче с козе сирене здравословно
Продукти
- 1 с.л. брашно от елда
- 1 ч.л. ленено семе смляно
- 1 с.л. тиквени семки смлени
- 5 с.л. ръжени семена смлени
- 300 г ръжено брашно
- 1 с.л. сок от грейпфрут
- 1 пак. мая за хляб, суха
- 0,5 с.л. грейпфрут настъргана кора
- 1 ч.л. маково семе
- вода хладка, колкото поеме
- 120 г козе сирене
Начин на приготвяне
- Замесваме хляб от ръженото брашно, смлените ръжени семена, смлените тиквени семки, смляното ленено семе, брашното от елда, сокa от грейпфрут, маята, настърганата кора от грейпфрут, маковото семе и хладка вода колкото поеме. Ако тестото стане много твърдо, добавяме и малко бяло брашно.
- Оставяме го да втаса за около 40 минути.
- След това в тавичка с хартия за печене, оформяме хлебчето и го печем в загрята фурна, на 250 градуса, около 30 минути.
- След като поизстине го режем на филийки и слагаме козе сиренце. Запичаме ги до златисто на умерена фурна.
Погача
Замесваме меко тесто от млякото, маята, солта, меда, олиото и брашното. Месим, добавяйки брашно, дока...
Коледна къщичка
Замесваме средно-твърдо тесто от всички продукти. Разточваме на кора, дебела около 3-4 мм. Правим фиг...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook