Продукти
-
1
авокадо
-
600
г
салати
по избор (рукола, айсберг,бейби спанак и др.)
- за дресинга:
-
60
г
червена чушка
сладка
-
60
г
краставица
-
120
г
домат
конкасе
-
1
скилидка
чесън
-
1
ч.л.
оцет
тъмен балсамов
-
1
щипка
захар
-
40
мл.
зехтин
екстра вържин
Начин на приготвяне
- Нарязваме зеленчуците на малки кубчета, пасираме и прецеждаме през ситна цедка, като си помагаме и с лъжица, за да извадим максимално количество течност. Полученият сок разбъркваме с останалите продукти, до разтваряне на захарта.
- Накъсваме измитите и подсушени зелени салатки. Белим, изваждаме костилката и нарязваме по дължина авокадото.
- Овкусяваме зеления микс с 2/3 от дресинга, оформяме в чинии заедно с авокадото и поливаме отгоре с останалия дресинг.