Продукти
-
200
г
брашно
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
0,5
ч.л.
сода
-
1
ванилия
-
5
яйца
-
10
г
ягоди
, пюрирани
-
180
г
захар
-
150
г
масло
-
50
мл
прясно мляко
-
2
с.л.
какао
-
200
г
шоколад
-
щипка
сол
Начин на приготвяне
- Шоколада и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охладят.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. След това добавяме маслото и шоколада. Накрая добавяме ягодовото пюре.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, (проверяваме с клечка за готовност).
- Оставяме да се стегне леко в хладилник и сервираме поръсен с пудра захар и по желание гарниран с малко ягоди.