Продукти
-
220
г
майонеза
-
2
ч.ч.
вода
-
3
ч.ч.
брашно
-
6
с.л.
какао
натурално
-
2
ч.ч.
захар
-
2
ч.л.
бакпулвер
-
1
ванилия
- за глазурата:
-
350
г
шоколад
-
150
г
масло
Начин на приготвяне
- В голяма купа разбъркваме сухите съставки и добавяме към тях майонезата и водата.
- Изсипваме сместа в намаслена и посипана с брашно форма.
- Печем около 25 минути, в загрята на 180 градуса фурна.
- За глазурата: Разтапяме на водна баня шоколада и след това добавяме маслото. Разбъркваме добре, до получаването на гладка смес.
- След като изпечем сладкиша, го оставяме да изситне.
- След това го намазваме с глазурата.
- По желание, гарнираме с малини и малко шоколадов топинг.