Шоколадов сладкиш с майонеза

Продукти

  • 220 г майонеза
  • 2 ч.ч. вода
  • 3 ч.ч. брашно
  • 6 с.л. какао
    натурално
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ванилия
  • за глазурата:
  • 350 г шоколад
  • 150 г масло

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа разбъркваме сухите съставки и добавяме към тях майонезата и водата. 
  2. Изсипваме сместа в намаслена и посипана с брашно форма.
  3. Печем около 25 минути, в загрята на 180 градуса фурна. 
  4. За глазурата: Разтапяме на водна баня шоколада и след това добавяме маслото. Разбъркваме добре, до получаването на гладка смес.
  5. След като изпечем сладкиша, го оставяме да изситне.
  6. След това го намазваме с глазурата.
  7. По желание, гарнираме с малини и малко шоколадов топинг.