Продукти
-
1
пакетче
желатин
-
80
г
пудра захар
-
200
г
шоколад
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
500
г
течна сметана
сладкарска
Начин на приготвяне
- Слагаме прясното мляко и сметаната в тенджера и ги сваряваме, като разбъркваме. Към сместа добавяме желатина, като отново разбъркваме.
- Разтапяме шоколада на водна баня и към него добавяме пудрата захар. Разбъркваме добре и го прибавяме към млякото, като разбъркваме, докато получим хомогенна смес.
- Сваляме от котлона и изсипваме в подходящи купички. (Формите за суфле са много подходящи).
- Оставяме панакотата да изстине в хладилника.
- Преди сервиране, по желание гарнираме със сметана или пресни плодове.