Шоколадови понички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме сухите съставки.
  2. Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
  3. Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
  4. Покриваме купата с прозрачно фолио и охлаждаме за поне около час.
  5. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
  6. С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
  7. Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
  8. Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  9. През това време разтапяме шоколада на водна баня. Добавяме сметаната и бъркаме до хомогенна смес. Всяка поничка потапяме в шоколада. 
  10. По желание, поръсваме с цветни шоколадови пръчици.