Шоколадови трюфели с кокосови стърготини

Продукти

  • 220 г натурален шоколад
  • 120 мл. сметана
  • 2 с.л. ром
  • 2 с.л. масло
  • 20 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. Начупваме шоколада на малки парченца в средно голяма купа. 
  2. Слагаме сметаната и маслото в малък съд и го поставяме на котлона да заври. 
  3. Изсипваме сместа върху шоколада и оставяме да се разтопи. 
  4. Добавяме рома и разбъркваме добре докато се получи гладка смес. 
  5. Оставяме сместа да се втвърди за около 4 часа или докато е достатъчно твърда да се овалват трюфелите. 
  6. С лъжица загребваме от сместа и с ръце образуваме средно голямо топче и го овалваме в кокосовите стърготини. И така докато свърши сместа.

* Трюфелите може да съхраняваме до две седмици в хладилник.