Продукти
-
230
г
шоколад
, натурален
-
200
г
масло
-
6
яйца
-
10
мл
ликьор
"Бейлис"
-
270
г
захар
-
125
г
брашно
-
50
г
какао
-
8
ягоди
, за гарниране
Начин на приготвяне
- Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
- Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното, какаото и ликьора. Разбъркваме всичко много добре.
- Намазняваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно.
- Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
- Върху всяко поставяме по една почистена и подсушена ягода и сервираме веднага.