Шоколадово суфле с ром
Продукти
-
80
г
брашно
-
200
г
захар
-
6
яйца
цели
-
8
жълтъка
-
2
ч.л.
ром
-
350
г
масло
-
350
г
шоколад
Начин на приготвяне
- Разтопявме шоколада и маслото на водна баня.
- С тел разбиваме захарта заедно с вскички яйца.
- Добавяме шоколадовата смес на тънка струя, разбърквайки. Внимателно добавяме рома, като продължаваме да разбъркваме. Накрая добавяме брашното.
- Добре намасляваме формички за мъфини (12 броя) и ги поръсваме с брашно (за да може да ги "отлепим" хубаво).
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко пудра захар и гарнираме с топка сладолед.