Сладки прасковки

Продукти

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. орехи
    смлени
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 бакпулвер
  • 0,5 ч.л. сода
    за хляб
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • 1 пак. масло
  • 1 ч.л. какао
  • 1 ванилия
  • 400 г брашно
    , или колкото поеме

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме тестото като слагаме содата в киселото мляко. Бъркаме до кипване и изсипваме в купа. 
  2. Добавяме яйцата, захарта и олиото. Поставяме бакпулвера в брашното и го разбъркваме.
  3. Омесваме тестото. Оставяме го да престои час и половина. 
  4. От тестото оформяме малки топчета, които поставяме в тава, и печем до леко зачервяване. 
  5. След като са изпечени, ги изчакваме да изстинат и от равната страна на всяка сладка издълбаваме малка дупка. 
  6. Приготвяме пълнежа като смесваме трохи от сладките, смлените орехи, пудрата захар, ванилията, прясното мляко и маслото, до получаване на еднородна смес. С него слепяме сладките две по две. 
  7. Накрая оцветяваме сладките с червена и оранжева боя, които предварително сме разтворили във вода. Овалваме ги в захар.

Съвет: Сладките може да "слепим" и само с мармалад (шипков или по избор).