Сладки прасковки
Продукти
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. орехи смлени
- 1 ч.ч. олио
- 1 бакпулвер
- 0,5 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 ч.ч. захар
- 4 яйца
- 1 пак. масло
- 1 ч.л. какао
- 1 ванилия
- 400 г брашно , или колкото поеме
Начин на приготвяне
- Приготвяме тестото като слагаме содата в киселото мляко. Бъркаме до кипване и изсипваме в купа.
- Добавяме яйцата, захарта и олиото. Поставяме бакпулвера в брашното и го разбъркваме.
- Омесваме тестото. Оставяме го да престои час и половина.
- От тестото оформяме малки топчета, които поставяме в тава, и печем до леко зачервяване.
- След като са изпечени, ги изчакваме да изстинат и от равната страна на всяка сладка издълбаваме малка дупка.
- Приготвяме пълнежа като смесваме трохи от сладките, смлените орехи, пудрата захар, ванилията, прясното мляко и маслото, до получаване на еднородна смес. С него слепяме сладките две по две.
- Накрая оцветяваме сладките с червена и оранжева боя, които предварително сме разтворили във вода. Овалваме ги в захар.
Съвет: Сладките може да "слепим" и само с мармалад (шипков или по избор).
Сочно пиле с майонеза
На дъното на тавичка слагаме много малко мазнина.Отгоре слагаме пилешките гърди, които предварително ...
Пълнени домати с кайма
Отрязваме горната част на доматите. С лъжица (за кафе) изгребваме вътрешността им и я отделяме в купа...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook