Сладкиш от сини сливи и марципан

Продукти

  • 250 гр брашно
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 1 с.л. бадемова есенция
  • 3 яйца
  • 100 гр марципан
  • 125 гр захар
  • 125 гр масло
  • 800 кг сини сливи
  • 0,5 пак. бакпулвер
  • 1 пак. ванилия

Начин на приготвяне

1. Почистваме и нарязваме сливите на четвъртинки по дължина.

2. Разбиваме маслото със захарта и ванилията. Добавяме нарязания на дребно марципан. Прибавяме яйцата, млякото и бадемовата есенция.

3. Пресяваме брашното и бакпулвера и добавяме към останалите продукти. Изсипваме сместта в правоъгълна намаслена и набрашнена тавичка и нареждаме сливите.

4. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 60 мин. След като се охлади, по желание сервираме поръсен с пудра захар или с топка сладолед.