Продукти
-
250
гр
брашно
-
4
с.л.
прясно мляко
-
1
с.л.
бадемова есенция
-
3
яйца
-
100
гр
марципан
-
125
гр
захар
-
125
гр
масло
-
800
кг
сини сливи
-
0,5
пак.
бакпулвер
-
1
пак.
ванилия
Начин на приготвяне
1. Почистваме и нарязваме сливите на четвъртинки по дължина.
2. Разбиваме маслото със захарта и ванилията. Добавяме нарязания на дребно марципан. Прибавяме яйцата, млякото и бадемовата есенция.
3. Пресяваме брашното и бакпулвера и добавяме към останалите продукти. Изсипваме сместта в правоъгълна намаслена и набрашнена тавичка и нареждаме сливите.
4. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 60 мин. След като се охлади, по желание сервираме поръсен с пудра захар или с топка сладолед.