Продукти
-
30
г
краве масло, меко на стайна температура
-
30
г
заквасена сметана
-
30
г
крема сирене
-
за глазурата:
-
канела на вкус
-
1
пакетче
бакпулвер
-
100
г
обелена и настъргана тиква
-
125
г
бяло брашно тип 500
-
125
г
кафява захар
-
2
яйца
-
65
г
слънчогледово олио
-
за тестото:
-
65
г
краве масло
-
30
г
пудра захар
Начин на приготвяне
1. Масло и захарта се разбъркваме с миксер до побеляване,
прибавяме олиото, яйцата и след получаването на хомогенна смес добавяме
брашното, което е пресято с бакпулвера.
2. Канелата се разбърква с тиквата и се прибавя към останалата смес.
3. Изсипваме в тавичка с размер 20х25 см., предварително намазана с олио и поставена хартия за печене.
4. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби.
5. Маслото и пудрата захар се разбъркват до получаване на хомогенна смес. След това добавяме крема сиренето и накрая заквасената сметана. С получената глазура се намазва изстиналия сладкиш. Може да се поръси с малко запечени ядки.