Продукти
-
200
г
маслини
-
500
мл
кисело мляко
-
1
ч.л.
черен пипер
-
250
г
царевица
, сладка
-
500
г
гъби
, печурки
-
320
г
макарони
-
500
г
пилешко филе
-
420
г
кашкавал
-
4
яйца
-
140
г
масло
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
риган
-
1
ч.л.
кимион
-
100
г
галета
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните и ги отцеждаме добре от водата.
- Назрязваме пилешкото филе на малки парченца и ги запържваме леко.
- Разтапяме маслото и го поставяме на дъното на тавата, в която ще печем ястието.
- След това добавяме макароните, запърженото пилешко филе, гъбите, нарязаните на ситно, изчистени от костилки маслини и царевицата.
- Добавяме подправките и разбъркваме добре.
- Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути, като от време на време разбъркваме.
- След като придобие лек златист загар, заливаме със сместа от яйца, разбити в кисело мляко и най-отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и галетата.
- Връщаме във фурната за още около 10-15 минути.
- Ястието сервираме горещо.